Jasmínová rýže ŠON 1 kg
Kód: 41618Související produkty
Detailní popis produktu
Jasmínová rýže patří mezi základní suroviny celé asijské kuchyně – je voňavá, jemná a po uvaření krásně sypká, přitom lehce lepivá. Skvěle se hodí k wokům, kari i klasickým domácím jídlům. U nás doma ji používáme nejčastěji – prošla chuťovým testem celé rodiny a s radostí ji doporučujeme.
Poznáte ji podle veselé etikety s pejskem na pánvi, který vám vykouzlí úsměv ještě před vařením
Postup:
-
Rýži několikrát propláchněte studenou vodou, ideálně 3x dokud nebude voda téměř čirá.
-
Propláchnutou rýži dejte do hrnce a přidejte vodu tak, aby hladina převyšovala množství rýže o 1 článek prstu (cca 15 cm). Tip: Také funguje poměr 1 hrnek rýže : 1,5 hrnek vody. Rýži tradičně nesolíme.
-
Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen na minimum.
-
Vařte pod pokličkou 15-20 minut, dokud se voda neabsorbuje.
-
Nechte rýži pod pokličkou ještě 10 minut dojít.
Tip: Na jednu porci počítejte cca 80 g rýže.
Složení:
100 % jasmínová rýže
Alergeny:
Neobsahuje alergeny
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1493 kJ / 351 kcal, Tuky 0,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), Sacharidy 80 g (z toho cukry 0 g), Vláknina 0 g, Bílkoviny 7 g, Sůl 0 g
Země původu:
Kambodža
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.
Jak uvařit jasmínovou rýži?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
